Welkom

Vanwege de goede samenwerking met de hervormde gemeente van Tull en ’t Waal zijn we op 17 maart gestart met een gezamenlijke website. Daar vindt u alle benodigde informatie.
Deze site wordt niet meer bijgehouden

Ga hiervoor naar www.kerkenschalkwijk-tullentwaal.nlWelkom op de site van onze kerk. Wij vinden het fijn dat u belangstelling voor ons toont.


Welkom bij het kleine kerkje op de Brink; het bruggetje over, langs mooie bomen en over knisperend grind schakelt u vanzelf een paar eeuwen terug naar een monumentale toren en een door de tijden heen, telkens verbouwde kerk. 

Maar ook voor mensen van nu willen we een plek zijn, waar het evangelie klinkt, mensen elkaar bemoedigen in het geloof en helpen met de vragen over God en deze wereld.

Weet u uitgenodigd om nader in contact te komen. Wij als gemeente en voorganger gaan graag met u in gesprek.

Wie zijn wij

Al vanaf 1609 kent het dorp Schalkwijk een Hervormde gemeente. Meer dan een eeuw geleden zijn we samen met de Hervormde Gemeente van ’t Goy één gemeente geworden. Door de eeuwen heen hebben vele generaties tot op de dag van vandaag Gods woord mogen doorgeven. Ook nu zijn wij blij en dankbaar dat we dat nog steeds mogen doen. 

Onze gemeente bestaat uit ca 250 leden en maakt deel uit van de Protestantse kerk Nederland. Binnen deze landelijke kerk heeft iedere gemeente een eigen lokale kleur en geloofsbeleving.  Zo’n 30 broeders en zusters weten wekelijks de weg naar ons kerkgebouw te vinden om kennis te nemen van de boodschap van Jezus Christus.
Een kleine gemeente heeft beperkingen, maar heeft wel een persoonlijk karakter. Hierdoor is er een grote onderlinge betrokkenheid.

Om de krachten te kunnen bundelen werken we nauw samen het de Hervormde Gemeente van Tull en ’t Waal, die onze buurgemeente is.
Wij hebben samen dezelfde predikant en veel activiteiten vinden gezamenlijk plaats.

Wij streven ernaar dat iedereen zich bij ons thuis voelt. Het is onze wens dat onze gemeente de unieke boodschap van Gods liefde mag brengen en van Jezus te vertellen die verlangend naar ons uitkijkt.

Nader contact

We zijn een kleine dorpsgemeente; iedere zondag wordt een kerkdienst gehouden en doordeweeks zijn er allerlei activiteiten.

Als u in het menu bovenaan deze pagina klikt, kunt u daarover verdere informatie vinden. Vragen, opmerkingen over onze gemeente of nadere kennismaking ontvangen we heel graag: u kunt deze doorgeven via de email: info@hervormdschalkwijk.nl


Corona

Vanwege de huidige maatregelen omtrent het Corona virus kunnen de activiteiten weer plaatsvinden met in inachtneming van de beschermende maatregelen.